Vapaussoturi > Nettilehti > Perinnetyö > Vapaussodan Perinneliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Jouni Koskela

Vapaussodan Perinneliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Jouni Koskela

Vapaussodan Perinneliiton liittokokous valitsi 11.5.2023 Tampereella liiton uudeksi puheenjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Jouni Koskelan Tampereelta. Aiempi puheenjohtaja Tapani Tikkala luopui tehtävästä.

Koskela on toiminut liiton hallituksessa. Lisäksi hän on Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen puheenjohtaja. 64-vuotias Koskela on juuri siirtynyt eläkkeelle Pirkanmaan maakunnan edunvalvontapäällikön tehtävistä.

”Opin lukion historiantunneilla 1970-luvulla, että vuonna 1918 käytiin vapaussota. Oppikirjassa todettiin, että vapaussota mahdollisti Suomen itsenäisyyden lopullisen toteutumisen. Tuon historiallisen pääviestin toivoisin välittyvän suomalaisille tänäkin päivänä. Sitä viestiä Vapaussodan Perinneliitto paikallisine yhdistyksineen ja muine jäsenjärjestöineen haluaa kertoa”, toteaa Jouni Koskela.

Koskela muistuttaa, että talvi- ja jatkosodat olivat myös Suomen vapaussotia: ”Suomen itsenäisyys, vapaus ja kansanvalta on turvattu voimakkain ponnistuksin ja raskain uhrein. Vapaussotiamme 1918 ja 1939-1945 yhdistää niin puolustusvoimiemme ja maanpuolustustahdon kehittyminen kuin Suomen itsenäisyyden ajan merkittävin henkilö, marsalkka Mannerheim.”