Vapaussoturi > Tunnistaako joku?

Vapaussoturi-lehti ottaa vastaan lehdessä ja netissä julkaistavaksi sekä tunnistettavaksi etenkin vapaussotaan ja vapaaehtoisen maanpuolustustyön historiaan liittyviä mielenkiintoisia valokuvia.

Toimitus vastaanottaa kuvia ja tietoa niistä osoitteessa vmaatta.vapaussoturi@gmail.com

Tällä kertaa toimitus on saanut Suomen jääkärimuseon kuvan jääkäreistä saksalaisessa ateljeekuvassa. Siinä on ainakin kortesjärveläisiä jääkäreitä, kuten Einari Suomela, ja kenties kuva on hänen arkistoistaan – ilman tekstejä. Jääkärimuseon kuraattori Anne-Maj Salin on pohtinut, ”onko perässä oleva jääkäri Antti Isotalo. Samaa näköä mielestäni on, kun muihin kuviin olen verrannut.” Olisiko Vapaussoturi-lehden lukijoissa henkilöitä, jotka tunnistavat kyseisen jääkärin?
 1. kuvakulma
Tämän kuvan toimitukselle lähetti Jaakko Hakomäki. Kuvassa on pohjalaisia (vähäkyröläisiä) vapaussotureita. Oikealla seisova mies on Emil Vilhelm Kesti (1895–1960). Miesten hihatunnus VLS tarkoittanee Vaasan Läänin Suojeluskuntaa? Hakomäki ei ole aiemmin nähnyt tätä lyhennettä, VSK -lyhenteen kylläkin. Tämän lisäksi Vapaussoturi-lehden toimitus ottaa mielellään vastaan tietoa, jos joku lukijoista tunnistaisi kuvan muut miehet.
1. Kuvakulma_Vaps_4.2012
Oheisen kuvan toimitukselle lähetti Rauni Sankala. Kuvan henkilöt tiedetään, joukossa muun muassa Rauni Sankalan appi K. N. Sankala. Missä kuva on otettu?