Vapaussoturi > Nettilehti > Pääkirjoituksia > Joulutervehdys 1941 rintamamiehille (5/2018)

Joulutervehdys 1941 rintamamiehille (5/2018)

Kun itsenäiseksi julistautuneelle Suomelle käytiin luomaan vapaan kansan elämismahdollisuutta, seisoitte te rintarinnan raivaamassa esteitä ja valmistamassa maallemme uutta huomenta. Te saitte myös iloita tämän aamunkoitosta raskaitten sortovuosien ja taistelun jälkeen. Te… näitte Suomen rupeavan elämään uutta elämää, te tunsitte sen sydämensykinnän.

Mutta idän synkät pilvet kerääntyivät uudelleen uhkaavina. Silloin oli tienne selvä toimintaan ja uhrauksiin. Ja nytkin olette valmiit kaikkenne antamaan kotien rauhan ja isänmaan puolesta.

Muistellessanne kiitollisina isänmaan vapauden puolesta elämänsä antaneita veljiämme, säilyköön sydämissämme aina syvä myötätunto ja rakkaus näiden omaisia kohtaan, ja olkoon rintamamies toisellensa tukea tuomassa elämän moninaisissa vaiheissa.

Suokoon se Herra, jonka syntymisen muistojuhlaa jouluna vietämme ja joka tuli maailmaan meidän veljeksemme vapauttaakseen meidät kaiken pimeyden vallasta jatkuvasti voimia ja epäitsekästä mieltä voidaksemme rakkauden palvelustietä kulkien tuottaa kansallemme siunausta.

Joulun rauhaa toivottaen

Johannes Björklund

* * *

Kenttäpiispa Johannes Björklundin (1888–1962) joulutervehdys julkaistiin Rintamamiesliiton joululehdessä ”Soturin joulu” vuonna 1941. SA-kuva Johannes Björklundista on otettu jouluna 1939, ja joulutervehdys sekä Rintamamiesliiton merkki ovat Tapani Tikkalan kokoelmasta.