Vapaussoturi > Nettilehti > Pääkirjoituksia > Turva puolustusvoimissamme! (1/2015)

Turva puolustusvoimissamme! (1/2015)

Viime sotamme ja niihin johtaneet kirvelevät kokemukset eivät ole unohtuneet. Vielä talvisodan kynnyksellä uskoimme puolueettomuutemme turvaavan Suomen aseman. Miten kävikään? Heikosti aseistautuneina jouduimme kohtaamaan vihollismassat. Uhriemme lukumäärä olisi ollut pienempi, jos olisimme riittävästi panostaneet maanpuolustukseen. Onneksi henki oli vahva ja väkevä.

 

Synkkiä sota-aikoja seurasi ennen kokematon hyvinvointi Suomessa ja samalla oli käynnissä sitkeä marssi luottamuksen tiellä Neuvostoliiton suuntaan. Kun kylmä sota päättyi, suomalaisten kannalta tilanne näytti entistä paremmalta.

 

Uudet synkät pilvet alkoivat kertyä Euroopan taivaalle 1990-luvulla, kun Jugoslavian hajoaminen toi jälleen verenvuodatuksen maanosaan. Veriset sodat Tšetšeniassa käytiin suhteellisen etäällä mutta liittyivät Eurooppaan ja nostattivat turvattomuutta. Sitä lisäsi sota Georgiassa 2008. Keväästä 2014 eskaloitunut Ukrainan kriisi on nostattamassa myrskyä.

 

Tilanne on uhkaava nykyisessä Euroopassa. Mikä on Suomen kohtalo, jos myrsky pääsee valloilleen? Huolestuminen, toivo ja ulkokullatut puheet riittävät nyt yhtä vähän kuin aikaisemmin kriisiaikoina. Maantieteellinen asemamme saattaa taas muuttua riitapuolten temmellyskentäksi. Silloin meillä on turva omassa puolustusvoimassamme. Myös sotilaallista apua tulemme saamaan – liittoutumattomanakin.

 

Oli ilahduttavaa kuulla tasavallan presidentin äskettäin korostaneen puolustusvoimien merkitystä turvallisuuspolitiikallemme. On muistettava, että vain itsenäisyytemme säilyttäminen sallii meidän huolehtia kansamme hyvinvoinnista. Sen vuoksi poliitikkojen olisi nyt taattava riittävät taloudelliset resurssit puolustusvoimillemme: suomalaiset ansaitsevat mahdollisimman kattavan henkivakuutuksen.