Vapaussoturi > Nettilehti > Perinnetyö > ”Perinne kantaa”

”Perinne kantaa”

1. Tuki_logo

 

Toinen askel Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon tulevaisuuden turvaksi on otettu. Maaliskuun 9. päivänä 2014 perustettu Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry on 25. elokuuta 2014 virallisesti rekisteröity, saanut toimintansa perustaksi säännöt.

Syyskokous

Sääntöjen mukainen syyskokous oli 22. syyskuuta 2014. Kokouksessa valittiin tukiyhdistyksen hallitus, sen puheenjohtaja ja hallituksen tueksi valtuuskunta. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin eversti evp Jorma Jokisalo Seinäjoelta ja valtuuskunnan puheenjohtajaksi vuorineuvos Seppo Paatelainen Suonenjoelta.

Kokouksen keskeiset tulokset olivat henkilöstövalintojen lisäksi yhdistyksen toiminnan suuntalinjojen ja toiminta-ajatuksen määrittely vuosiksi eteenpäin sekä vuoden 2015 tulostavoitteista ja päätapahtumista päättäminen. Kokouksen osanottajat tukivat yksimielisesti hallituksen valmistelemaa suunnitelmaa.

Yhdistyksen tarkoitus

Uuden yhdistyksen olemassaolon tarkoitus on edistää vapaaehtoisen maanpuolustustyön perinnettä ja tukea Seinäjoella toimivaa valtakunnallista Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museota sekä vaalia tämän arkkitehti Alvar Aallon alkuperäisasuisen nuoruudentyön säilymistä kokonaisena rakennusmiljöönä.

Yhdistys toimii tavalla, joka tukee museon tehtävää: pitää esillä ja tarjota uusien sukupolvien nähtäväksi ja arvioitavaksi aikaisemmille sukupolville tärkeitä asioita. Ne ovat oleellinen osa suomalaista itsenäisyyttä ja sinänsä arvokasta aatehistoriaa. Yhdistys osallistuu aktiivisesti myös näyttelytoiminnan tukemiseen. Suunnitelmissa on varainkeräyksen käynnistäminen vuonna 2015. Yhdistyksen voimavarat rakentuvat myös jäsenistöstämme. Yhdistyksen jäseneksi voi hakeutua niin henkilöitä kuin yhteisöjäkin.

Viestintää parantamalla ja toimintaa tuotteistamalla kasvatetaan asiakasmäärää ja edistetään museon ja sen ainutlaatuisen merkityksen tunnettavuutta. Yhdistyksen kotisivut aukeavat kuluvan vuoden loppuun mennessä (www.slmuseontuki.fi).

Edellä mainittujen keskeisten tavoitteiden saavuttamisessa yhdistyksen hallitus, valtuuskunta ja yhteistyökumppanit (Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseo, Etelä-Pohjanmaan Maakuntasäätiö ja Seinäjoen kaupunki) ovat avainasemassa. Oma tärkeä merkitys tulee tietenkin olemaan Museovirastolla ja Alvar Aalto Säätiöllä.

Eversti evp Jorma Jokisalo, hallituksen puheenjohtaja.