Vapaussoturi > Nettilehti > Perinnetyö > Päätoimikunnan viides kokoontuminen

Päätoimikunnan viides kokoontuminen

1. Suunnittelupalaveri

Satavuotisjuhlia varten muodostettuun päätoimikuntaan on saatu kattava joukko itsenäisyystaistelujemme muistoa vaalivista säätiöistä ja yhdistyksistä. Päätoimikunta tekee määrätietoisesti töitä, ja juhlajärjestelyt etenevät vauhdilla. Vapaussodan Perinneliitto oli kutsunut päätoimikunnan viidenteen satavuotisjuhlien suunnittelupalaveriin. Se järjestettiin Helsingissä 14.1.2016.

Suunnittelupalaverissa Perinneliiton puheenjohtaja Kalervo Sipi painotti Vapaussodan Helsingin Seudun Perinneyhdistyksen sekä Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksen erinomaista työtä juhlavuoden 2018 tapahtumien hyväksi.

Pääjuhlajärjestelyjen nykyvaiheesta kertoivat Jyrki Uutela ja Nina Schleifer Helsingin Seudun Perinneyhdistyksestä. Puheenjohtaja Sipi välitti liiton varapuheenjohtajan sekä Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksen puheenjohtajan Jorma Jokisalon selostuksen Tammisunnuntain satavuotisjuhlajärjestelyistä. Tämän lisäksi eteläpohjalaiset järjestävät usean vuoden aikana runsaasti perinnejuhlia ja tapahtumia itsenäistymisvaiheeseemme liittyen.

Suunnittelupalaverin asialistalla oli paljon muitakin ajankohtaisia sekä tulevia asioita perinnerintamalla, kuten:

Helsingin Seudun Perinneyhdistys on tehnyt koosteen ”Täsmätietoa vapaussodasta”, johon kannattaa tutustua vaikkapa mainitun yhdistyksen (www.vapaussodanperintö.fi), Perinneliiton (www.perinneliitto.fi) tai Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksen (www.vapaussotaeppy.fi) kotisivuilla.

Vesa Määttä