Vapaussoturi > Nettilehti > Pääkirjoituksia > Tervehdys Panssariprikaatista! (2/2015)

Tervehdys Panssariprikaatista! (2/2015)

Panssariprikaati on perinteikäs ja iskukykyinen joukko-osasto. Me vaalimme ”Marskin nyrkkinä” tunnetun sodan aikaisen Panssaridivisioonan perinteitä. Panssaridivisioonan komentajana toimi tuolloin kenraalimajuri Ernst Ruben Lagus – ensimmäinen Mannerheim-ristin ritari ja jääkäriupseeri. Panssariprikaati vaalii myös Suomen jääkäreiden,

 

panssarivaunujoukkojen, ilmatorjuntajoukkojen, radiotiedustelun, ratsumiesten sekä sotilassoittajien kunniakkaita perinteitä. Panssariprikaatissa palvelevat tuntevat historian ja me ylpeästi viemme noita perinteitä tuleville sukupolville. Osoituksena tästä meillä on oikeus kantaa maastoasumme oikeassa olkapäässä Marsalkka Mannerheimin marraskuussa 1942 hyväksymää Panssaridivisioonan rintamatunnusta; Laguksen nuolia. Tunnuksen kolme nuolta kuvaavat myös panssarijoukkojen arvoja PERINTEET, YHTEISTYÖ, ISKUVOIMA.

 

Panssariprikaati on joukko, missä asevelvollisten on hyvä palvella isänmaata. Jokapäiväisessä palveluksessa me korostamme kolmea panssariprikaatin sotilaille tärkeää piirrettä, jotka ovat 1) Asenne, 2) Johtajan paikka on joukkojensa luona ja 3) Jokaisesta sotilaasta pidetään huolta. Nämä periaatteet ovat johtaneet Panssariprikaatin hyviin tuloksiin. Panssariprikaati on arvostettu ja haluttu palveluspaikka niin varusmiesten, reserviläisten kuin henkilökunnan keskuudessa. ”Laguksen miesten” yhteishenki sekä yhteenkuuluvuus elävät vahvana joukossamme.

 

Kuluvan vuoden alussa voimaan tullut puolustusvoimauudistus vaikutti myös Panssariprikaatiin laajentamalla maantieteellistä toiminta-aluettamme sekä monipuolistamalla tehtäviämme. Panssariprikaati vastaa perinteisen koulutustehtävänsä lisäksi myös aiemmin sotilasläänille kuuluneita tehtäviä Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan sekä Keski-Suomen maakunnissa. Kutsumme itseämme myös neljän maakunnan panssariprikaatiksi.

 

Vapaussodan Perinneliitto on valinnut tänä vuonna kesäpäiviensä pitopaikaksi Riihimäen. Me teemme parhaamme juhlanne onnistumiseksi. Yhteinen tehtävämme on ylläpitää, vaalia ja kohottaa kansalaisten maanpuolustustahtoa! Toivotan Panssariprikaatin puolesta perinneliittolaiset lämpimästi tervetulleiksi vuoden 2015 kesäpäiville.

 

ISKE JA MURRA!

 

Panssariprikaatin komentaja ja Hattulan – Riihimäen varuskunnan päällikkö
Eversti Pekka Järvi